Timpuri şi anotimpuri #priNeamt

IMG_2360Pe Ceahlău am avut parte de zile perfecte. Un răsărit care pur şi simplu taie respiraţia. Un munte care te suprinde prin frumuseţe, dar şi linişte. E tăcerea pe care vrei să o iei la pachet. Pe Vârful Toaca, la Cabana Dochia, la Căciula Dorobanţului, la Stânca Panaghia… nici pentru o clipă nu regret că am acceptat provocarea de a urca pe Masivul Ceahlău.

Povestea urcării şi coborârii Ceahlăului este cea mai interesată şi emoţionantă aventură de #priNeamt. Deci, vă spuneam că pe opt septembrie am urcat pe Ceahlău. Pe nouă, urma să coborâm de pe impresionantul munte. Dimineaţa vine cu un tablou mirific – soarele parcă iese din spumă şi se uită în oglinda mare a Lacului Izvorul Muntelui. Bloggerii stau cuminţi şi admiră, fotografiază spectacolul naturii, un spectacol de lumini şi culori, un spectacol în care fiecare-şi are rolul dorit…

IMG_2353… Un mic dejun pe munte, la Cabana Dochia (altitudinea 1750 m), şi din nou la drum. Mai întâi,unii, trecem pe Schitul „Schimbarea la Faţă”, ridicat pe Ceahlău prin anii ’90.

IMG_2372Am urmat traseul Cabana Dochia – sub Vârful Toaca – Panaghia – Piatra Lată – Cabana Fântânele – Staţiunea Durău (marcat cu linie roşie). De altfel, e un traseu mult mai uşor decât cel parcurs pe opt septembrie. În orice caz dacă porniţi #priNeamt şi alegeţi să ajungeţi pe Ceahlău uitaţi de sandale sau pantofi de gală. Dacă aveţi rău de înălţime mai bine staţi cuminciori în staţiunea Durău.

IMG_2253 IMG_2264

Traseul acesta poate fi parcurs în cel mult trei ore. Mai admirăm Vârful Toaca (1904 m), apoi urmăm acest încântător traseu. La fiecare pas e MINUNAT. Superbă Stânca Panaghia, aflată la 1776 m, încântătoare peisajele văzute din luminişuri, deosebită şi impresionantă Căciula Dorobanţului (1600 m), cocheta cabană Fântânele – sunt tablouri pe care, cu certitudine, le vor purta în amintiri încă mult timp cei peste 50 de bloggeri care au ajuns pe Ceahlău.

IMG_2227 IMG_2384 IMG_2391 IMG_2380 IMG_2382 IMG_2388

IMG_2410…Şi pentru că nu eram obosit (mai degrabă nu simţeam că muşchii s-au ales cu o febră de toată frumuseţea!) am hotărât să merg şi la Mănăstirea Durău. Istoria ei porneşte pe la începutul secolului al XVII-lea. Pe atunci era doar un schit de lemn. Cu timpul, aceasta s-a deteriorat, iar pe locul ei în anii 1832 – 1835 a fost ridicată o biserică de zid. În perioada respectivă este construit şi un turn-clopotniţă, cu două nivele. Mănăstirea Durău atrage prin frumuseţea sa, amplasarea într-un cadru montan, dar şi prin picturile cu specific naţional, realizate de doi mari artişti plastici români – Corneliu Baba şi Nicolae Tonitza.

… Un pic de odihnă şi un prânz savuros la Hotelul „Bistriţa” din Durău au fost tocmai potrivite după o călătorie nemaipomenită.

Urmează surprizele – o plimbare cu vaporul pe Izvorul Muntelui (Bicaz) şi un party pe cinste afară, dar şi în clubul Hotelului „Bistriţa”.

Pe Izvorul Muntelui IMG_2455 - Copy IMG_2422 IMG_2508 IMG_2586 IMG_2600 IMG_2735 IMG_2744 - Copy IMG_2745 IMG_2811 IMG_2813 IMG_2876

IMG_2240Tot ce-i de văzut #priNeamt! Urmărește ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy

Organizator: Eventur Bucharest

Powered by Petrom Romania

Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean Neamț, Primăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.Categorii:LA MUNTE

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Țărăncuța Veselă

Bine-ai venit la mine-n sat!

Gânduri Despletite

Viață, cum te-aș încânta, să rămân mereu așa... (Simion Ghimpu)

diabuga.wordpress.com/

www.diabugadesign.ro

Fotografie, viata si frumos

Claudia Sofron blog

%d blogeri au apreciat: